9. maj 2021

Hvorfor kroppen gør ondt eller føles underlig

Jeg er Jakob Bøge

Jeg er her for at hjælpe dig med at skabe det liv, du drømmer om - og have evnen til at kommunikere det til verden

Del episoden

Jeg er Jakob Bøge

Jeg er her for at hjælpe dig med at skabe det liv, du drømmer om - og have evnen til at kommunikere det til verden

Del episoden

Der er fire grundlæggende årsager til, når kroppen ikke arter sig. Se indlægget her og find ud af, hvad de er

Kommenter meget gerne eller stil spørgsmål til videoen nederst på siden her

Vores krop kan udarte sig på mange måder – for eksempel med smerter, ubehag, følelsen af at noget er forkert eller underligt. Fælles for alle de oplevelser er, at de grundlæggende stammer fra de samme fire problemstillinger:

Kost og kemi

Alt det, som vi spiser og indtager, har en effekt på kroppen og nogle gange kan det skabe smerte. Især stimulanserne er slemme til at lave ravage i kroppen og resultere i smerte og ubehag

Fysik

Vi ved jo alle sammen godt, at hvis vi har trænet hårdt eller gravet have en hel weekend, så kan vi blive ømme eller få ondt. Men der er mange andre fysiske påvirkninger, som over tid kan skabe smerter indefra. Forstået på den måde, at vi ikke nødvendigvis gør noget bestemt her og nu, som skaber smerterne, men at de opstår fordi et eller flere områder i kroppen er belastede og derfor kan ”flamme op” ved ganske små påvirkninger.

Traumer eller voldsomme oplevelser

De fleste af os kender, at vi skal noget, som er udfordrende eller ubehageligt og at vi får en ubehagelig fornemmelse i kroppen over det. Vi kender også, at når vi har gjort det, vi skulle, så går den dårlige fornemmelse over. Mekanismen er, at kroppen har en indbygget mekanisme, som afvikler den opspænding når vi er på den anden side af den, som udfordrer os. Dog er det sådan, at hvis vi oplever noget, som er tilpas voldsomt, så kan det skabe et aftryk i kroppen, som vores organisme ikke selv kan afvikle. På den måde kan oplevelser/traumer sætte et permanent aftryk i kroppen, som vi behøver hjælp eller som minimum bevidsthed omkring for at få afviklet igen.

Langvarigt pres

Effekten her minder om den, som vi kender det fra chok og traumer – men årsagen er en anden. Hvis vi igennem længere tid lever under et pres, som vi har svært ved at kapere, så kan det på samme måde skabe et aftryk, som vi ikke automatisk afvikler og på den måde kan vi komme til at bære en belastende periode i os og have følelsen af, at det er rigtig svært at komme af med/komme videre. Eksempler på denne type perioder kan være (men er bestemt ikke begrænset til) syge forældre (eller børn eller andre) som er ud og ind af hospitalet, det kan være en længere periode med økonomiske udfordringer eller det kan skyldes at vi igennem længere tid har levet i et alvorligt dysfunktionelt parforhold.

Se og læs endnu mere

Flere indlæg på bloggen

Inspirerende og strategisk indhold, som hjælper dit liv derhen, hvor du gerne vil have det

Det næste skridt i DIT liv

Pris: 3.300 Kr.

– inkl. kursusmaterialer

Vær opmærksom på, at der er begrænsede pladser på dette kursus – så hvis du ved, at det er noget for dig, så tilmeld dig med det samme, så du sikrer din plads

TILMELDING:

Indtast navn og email nedenfor og send. Overfør herefter 3.300 kr via MobilePay til 91221 (Intuitiv krop)